Претрага

Ко смо?

Средња стручна школа „Милош Црњански“ је једна од четири средње школе у Кикинди. У њој се образују ученици у десет образовних профила у оквиру четири подручја рада: грађевинарство, здравство, хемија, и производња и прерада хране. Ове године планирамо упис 4 одељења у први разред: по једног одељења из сваког подручја рада.

Више о Школи прочитајте овде.

Обустава наставе

Обавештавамо све ученике да је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине донео данас (14. фебруар) одлуку да се настава у свим основним и средњим школама у Војводини обуставља у периоду од 18. до 24. фебруара 2019. због епидемије грипа. Настава ће се наставити у понедељак, 25. фебруара 2019. по редовном распореду.

Допис Покрајинског секреатра директорима школа

Ученици ОШ "Јован Поповић" посетили Школу

Ученици осмог разреда Основне школе "Јован Поповић" посетили су у понедељак 11. фебруара 2019. нашу школу. Осмаци су са својим наставницима имали прилику да обиђу Школу и упознају се са образовним профилима које образујемо, као и са процесом извођења теоријске и практичне наставе.

Предавање о давалаштву крви

У понедељак 11. фебруара у 14 ч. у нашој школи је одржано мотивационо предавање за пунолетне ученике на тему добровољног давања крви. О разлозима, потребама и предностима давалаштва, говорили су др Србислава Дрндарски и вршњачки едукатори Црвеног крста Кикинда, са жељом да анимирају и мотивишу што већи број нових младих давалаца крви.

Недеља образовања о заштити животне средине

Са презентације

У оквиру обележавања "Недеље образовања о заштити животне средине" нашу школу су 28. јануара 2019. посетили представници градског Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој. Ученици образовног профила техничар за заштиту животне средине (одељење IV3) су гостима и новинарима локалних медија представили свој образовни профил и акције које су током претходних година спроводили на пољу подизања свести о значају очувања животне средине. Ученици су у презентацији коју су припремили посебан нагласак ставили на активности еколошке секције Еко-ген која у нашој школи делује већ дужи низ година.

Извештај на сајту ТВ Рубин

У петак обележена школска слава – Свети Сава

У петак 25. јануара 2019. свечано је обележена школска слава – Свети Сава. Пошто овај празник пада у недељу (27. јануар), обележавање је померено на петак. Ученици и наставници су се окупили у амфитеатру у 12:30 сати ради прославе. Светосавску химну су отпевале ученице Миња Петров и Милица Сандић, а након тога је директор Школе Милорад Карановић поздравио све присутне и честитао им славу. После тога је свештеник осветио воду, жито и славски колач који су спремили ученици прехрамбене струке. Свештеник, директор и ученици су свечано преломили славски колач.

После овога, ораганизован је мини коктел за ученике и запослене.

Недеља борбе против карцинома грлића материце

 Предавање др Миладинов
Поводом обележавања Недеље борбе против карцинома грлића материце, у организацији Дома здравља Кикинда, гинеколог др Драгана Миладинов је 24. јануара 2019. у амфитеатру одржала предавање на тему "Превенција карцинома код младих" за све матуранткиње кикиндских средњих школа. Након тога, ученице одељења IV1 (медицинска сестра - техничар) Јована Љубоја и Дуња Шијачки својим вршњакињама су одржале предавање на тему "Заштита од полно преносивих болести".

Промотивни филм

Зашто одабрати нашу школу?

Нудимо широк избор образовних профила који су тражени на тржишту рада и пружају добру могућност запошљавања већ после средње школе. За оне који желе да наставе образовање на вишим школама и факултетима организујемо припремну наставу за полагање пријемног испита.

Образовни профил архитектонск техничар и сви профили у подручјима рада здравство и производња и прерада хране прошли су кроз Програм реформе средњег стручног образовања (оглед). То значи да су наставни планови и програми осавремењени и усклађени са модерним достигнућима науке и технике, повећан је и број часова стручних предмета и вежби, а смањем број часова општих предмета.

Рад Школе је у поступку спољашњег вредовања, које је спроведено у новембру 2017. године, оцењена највишом могућом оценом (4).

Више о упису прочитајте овде.

logo-takmicenja

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.