Претрага

Ко смо?

Средња стручна школа „Милош Црњански“ је једна од четири средње школе у Кикинди. У њој се образују ученици у десет образовних профила у оквиру четири подручја рада: грађевинарство, здравство, хемија, и производња и прерада хране. Ове године планирамо упис 4 одељења у први разред: по једног одељења из сваког подручја рада.

Више о Школи прочитајте овде.
УПИС 2019.

Ученик генерације за школску 2018/19. годину је Милица Сандић

На седници Наставничког већа Школе одржаној у среду, 12. јуна 2019. донета је одлука да се награда "Ученик генерације" за школску 2018/19. годину додели Милици Сандић, ученици одељења IV1 (медицинска сестра - техничар). Избор је спроведен у складу са школским Правилником о похваљивању и награђивању ученика, а укупно је предложено три кандидата од којих је Милица имала највећи број бодова.

Милица Сандић је све четири године школовања у нашој школи завршила са одличним успехом (5,00) и са примерним владањем, а са одличним успехом је положила и матурски испит. Учествовала је на такмичењима из математике, хемије и биологије. У четвртом разреду је освојила друго место на окружном такмичењу из биологије, а на математичкој смотри "Кенгур без граница" освојила је трећу награду на републичком нивоу. У трећем разреду је била члан екипе наше школе на Математичком турниру "Архимедес". Осим ових званичних такмичења, Милица је представљала Школу и на многим другим такмичењима и конкурсима ("Шта знаш о здрављу", квиз "Моја Кикинда",...), а прошле године је освојила прво место на конкурсу у писању састава на немачком језику које је расписало Немачко удружење „Maria Theresiopolis“.

Током све четири године у нашој школи, Милица је активно учествовала у организовању школских приредби (Дан Школе, Свети Сава,...) и представљала је Школу на многим културним и научним манифестацијама ("Недеља парламентаризма", "Совембар", "Фестивал науке",...). Два пута је представљала нашу школу на међународном ученичком кампу "EuRoSeUn" у Румунији, као и на међународној смотри "Дани E-medica" у Хрватској.

Награда ученику генерације, као и остале похвале и награде заслужним матурантима, биће свечано уручене 18. јуна у 11 сати у амфитеатру.

Дружење на Старом језеру

У понедељак, 3. јуна 2019. ученици одељења I4 су провели пре подне на Старом језеру. Организовани излет протекао је у дружењу у лепом окружењу зеленила познатог одморишта. Спорт и друштвене игре, шале и смех остаће у лепој усмени на школске дане. Излет је организовала одељенски старешина Драгана Бубало Херцег. Захваљујемо се пекари „Атлер Фонтана“ на пециву и сендвичима.

"Euroseun" 2019.

Ученици у Музеју Трајана Вује у селу Трајан Вуја
Ученици и наставници наше школе учествовали су по девети пут у ученичком кампу у Румунији у оквиру међународног пројекта "EuRoSeUn". Овогодишњи камп одржан је од 7. до 9. јуна 2019. у месту Фагет, а учествовали су ученици и наставници из пет средњих школа из Румуније, Србије, Мађарске и Словеније. Домаћин и главни организатор овог пројекта је професор Флорин Белеа из Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара са својим ученицима.

Ученици и професори су се током ова три дана дружили кроз уметничке радионице и спортска надметања. За ученике је организован излет до језера Сурдук и посета Музеју Трајана Вује, конструктора првог европског авиона. Одиграна је и пријатељска фудбалска утакмица између екипа професора из кампа и представника Општине Фагет.

Нашу школу су представљали ученици: Тијана Карић, Стефан Шибул (I1), Јасмина Јерковић (II1), Ивана Пештерић, Тамара Малиџа, Николина Пролић (II3), Стефан Кецман (III1) и Милица Калаковић (III3), и професори Дијана Брканлић Тешин и Вања Томашев.

Финале такмичења "Кенгур без граница"

Наши ученици у Крагујевцу са професорицом математике Иваном Љубојом
У недељу, 9. јуна 2019. на Природно-математичком факултету у Крагујевцу одржано је финале међународне математичке смотре "Кенгур без граница". У финалу је учествовало по 30 ученика сваког разреда који су у претходном делу такмичења освојили једну од прве три награде на републичком нивоу.

Нашу школу је у Крагујевцу представљало четворо ученика. Том приликом су им уручене медаље и дипломе за успех постигнут у претходном делу такмичења: Милица Адамовић (I1) је освојила сребрну, а Матеј Имброњев (III1), Милица Сандић (IV1) и Анастасија Пролић (IV1) бронзану медаљу. На финалном такмичењу нико од њих није освојио једну од прве три награде.

Тијана Карић прва на Републичком такмичењу талентованих ученика

Т. Карић на представљању награђених радова у Народној библиотеци "Јован Поповић"
У суботу, 1. јуна 2019, у Гимназији "Урош Предић" у Панчеву одржано је 62. Републичко такмичење талентованих ученика средњих школа. Oрганизатор такмичења је Регионални Центар за Таленте "Михајло Пупин" и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Такмичили су се полазници регионалних ценатра за таленте, по научним областима.Такмичење се састоји из два дела: у првом делу се решава тест, а други део представља израда и одбрана истраживачког рада (сваки део носи по 50 поена).

Ученица наше школе, Тијана Карић (I1 - лабораторијски техничар), полазница кикиндског центра за таленте, заузела је прво место у области хемија са освојених 98 поена. Тијана је написала и одбранила рад на тему "Парабен у козметичким производима" и освојила максималних 50 поена за рад. Њен ментор је била професорица хемије Јелена Драгољевић, такође из наше школе.

Комплетне резултате такмичења можете преузети помоћу овог линка.

Промоција Школе

У протекле три седмице, директор и професори наше школе посетили су све основне школе на територији Града Кикинде како би ученицима осмог разреда и њиховим родитељима представили образовне профиле који су планирани за предстојећи упис. Ове године, уместо Сајма образовања који је организован ранијих година, Градска управа је организовала посете представника кикиндских средњих школа свим основним школама како би се будући средњошколци и њихови родитeљи кроз директан разговор упознали са понудом образовних профила и смерова за упис у средње школе.

Промотивни филм

Зашто одабрати нашу школу?

Нудимо широк избор образовних профила који су тражени на тржишту рада и пружају добру могућност запошљавања већ после средње школе. За оне који желе да наставе образовање на вишим школама и факултетима организујемо припремну наставу за полагање пријемног испита.

Образовни профил архитектонск техничар и сви профили у подручјима рада здравство и производња и прерада хране прошли су кроз Програм реформе средњег стручног образовања (оглед). То значи да су наставни планови и програми осавремењени и усклађени са модерним достигнућима науке и технике, повећан је и број часова стручних предмета и вежби, а смањем број часова општих предмета.

Рад Школе је у поступку спољашњег вредовања, које је спроведено у новембру 2017. године, оцењена највишом могућом оценом (4).

Више о упису прочитајте овде.

logo-takmicenja

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.