Претрага

Ко смо?

Средња стручна школа „Милош Црњански“ је једна од четири средње школе у Кикинди. У њој се образују ученици у десет образовних профила у оквиру четири подручја рада: грађевинарство, здравство, хемија, и производња и прерада хране. Ове године планирамо упис 4 одељења у први разред: по једног одељења из сваког подручја рада.

Више о Школи прочитајте овде.

Обавештење

У Народном позоришту ће се одржати две пројекције филма „Краљ Петар I“ за ученике наше школе. Долазак свих ученика је обавезан, а улаз је бесплатан.

Сатница:

  • Уторак 18.12. у 11:10 сати за прву смену (Часови су скраћени на 30min, неће се држати 6 и 7. час, али се уписују.)
  • Четвртак 20.12. у 18:10 сати за другу смену (Часови су скраћени на 30min.)

Одељењске старешине треба да обавесте своје ученике, да их организују и да дођу са њима на пројекцију. Трајање филма је око 2 сата.

Милорад Карановић,
Директор Школе

Распоред звоњења

Уторак 18.12. пре подне

 

Четвртак 20.12. поподне

ЧАС

време

 

ЧАС

време

 

 

претчас

1325 – 1355

1.

800 – 830

1.

1400 – 1430

2.

835 – 905

2.

1435 – 1505

3.

910 – 940

3.

1510 – 1540

4.

955 – 1025

4.

1555 – 1625

5.

1030 – 1100

5.

1630 – 1700

1110

ФИЛМ

6.

1705 – 1735

 

 

7.

1740 – 1800

 

 

 

1810

ФИЛМ

Посета Природно-математичком факултету у Новом Саду

Ученици одељења IV3 (техничар за заштиту животне средине) су у суботу 8. децембра 2018. посетили Природно-математички факултет у Новом Саду. Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине је по шести пут заредом организовао Отворена врата под слоганом "Хемијски викенд - сазнај, научи, примени".

Посету су организовали професори Бранислава Дилбер-Косић и Радмила Папић-Милићев.

Посета Средњој прехрамбеној школи у Темишвару

У уторак 4. децембра 2018. представници наше школе присуствали су прослави 10 година одвијања пројекта о здравим стиловима живота у Срењој прехрамбеној школи у Темишвару. Домаћини су организовали интернационални симпозијум под називом "Образовање о здравој исхрани и савременим светским изазовима" где су учесници професори, доктори и вероучитељи изложили своја виђења о данашњим изазовима који се нуде као и традиоционалним схватањима здравих стилова живота у исхрани и животу уопште. Скупу се прво обратила директорица школе и објаснила значај њиховог деценијског рада. Затим су се редом скупу обраћали представници школе, установа из града. На крају је изванредан наступ имао мушки црквени хор "EPIFANIA" који је увеличао ову свеаност. У холу школе су били презентовани ученички радови пекара и угоститеља.

Делегацију наше школе је предводио директор Милорад Карановић са професорицама технолошке групе предмета Оливером Француски и Браниславом Крстин.

Посета Техничком факултету у Зрењанину

Наши ученици током посете
Ученици одељења IV3 (техничар за заштиту животне средине) су у понедељак, 26. новембра 2018. у оквиру блок наставе из предмета Загађивање и заштита ваздуха посетили Технички факултет "Михајло Пупин" у Зрењанину. Домаћин, доц. др Богдана Вујић је ученицима представила факултет. Асистенти са овог факултета су одржали презентацију факултета, а посебно одсека за инжењерство заштите животне средине. Потом је др Вујић одржала предавање на тему "Интегрални катастар загађовача". Наши ученици су ово предавање слушали заједно са студентима 3. године овог факултета. Потом су ученици обишли лабораторије за физику, хемију и информатички кабинет.

Ову посету су организовали наставници Радмила Папић-Милићев и Бранислава Дилбер-Косић, које су водиле ученике, као и Драгана Дунар и Љиљана Булајић, сарадници у настави.

"Совембар: Моја визија – сова ушара"

У петак , 23. новембра 2018. одржана је по седми пут манифестација "Совембар“, ове године под називом "Моја визија – сова ушара“. У простору Спортског центра "Партизан" одржана је изложба ученичких радова свих школа из општине, а школе су се представиле и музичко-сценским наступима. Скупу се обратио председник Друштва за заштиту птица Србије Милан Ружић и рекао је да се у Војводини налази највећи број зимујућих јата, а да је у Кикинди најгушћа гнездећа популација сова утина на свету.

Наши ученици су се представили својим радовима: прехрамбени смер се представио радовима сове у тесту и ванилицама. Хемијски смер је делио летке о заштити животне средине, архитектонски смер је учествовао у радионици оригами и делио је млађим ученицима фигурице сове од папира, медицинскии смер се представио такође радионицом где су посетиоци могли да измере крвни притисак. Посебно је еколошка секција "Еко-ген" имала своју презентацију о совама. У музичко сценском-наступу нашу школу су представљали ученици: Милица Сандић, Миња Петров, Габријела Киш, Андреја Докић, Никола Надлачки, Маријан Челекетић, Викторија Рац Сабо и чланови секције "Еко–ген".

Посебно се захваљујемо свим ученицима који су дежурали на штанду наше школе, као и ученицима који су били публика и подршка док је трајао наступ. У организацији ове манифестације учествовали су професори Клара Паушић, Бранислава Крстин, Гордана Попов, Драгана Бубало, Оливера Француски, Нада Крстоношић, Радмила Папић-Милићев, Невена Месарош и Љиљана Радишић.

Штанд ССШ "Милош Црњански"

Излет у Београд за учеснике финала квиза "Моја Кикинда"

Наши ученици са професорицом на Калемегдану
У суботу 17. новембра 2018. организован је излет у Београд као награда за учеснике финала квиза "Моја Кикинда - откријмо где живимо". Подсећамо, ученици наше школе Маја Дакић, Анабела Јовишић, Јасмина Јерковић и Иван Стојадинов учествовали су у филану овог квиза који организује Градска канцеларија за младе и том приликом су освојили треће место. Они су заједно са професорицом Јасном Томашев и осталим финалистима посетили Дом Народне скупштине, Историјски музеј Србије и Калемегданску тврђаву.

Промотивни филм

Зашто одабрати нашу школу?

Нудимо широк избор образовних профила који су тражени на тржишту рада и пружају добру могућност запошљавања већ после средње школе. За оне који желе да наставе образовање на вишим школама и факултетима организујемо припремну наставу за полагање пријемног испита.

Образовни профил архитектонск техничар и сви профили у подручјима рада здравство и производња и прерада хране прошли су кроз Програм реформе средњег стручног образовања (оглед). То значи да су наставни планови и програми осавремењени и усклађени са модерним достигнућима науке и технике, повећан је и број часова стручних предмета и вежби, а смањем број часова општих предмета.

Рад Школе је у поступку спољашњег вредовања, које је спроведено у новембру 2017. године, оцењена највишом могућом оценом (4).

Више о упису прочитајте овде.

logo-takmicenja

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.