Претрага

Ко смо?

Средња стручна школа „Милош Црњански“ је једна од четири средње школе у Кикинди. У њој се образују ученици за осам образовних профила у оквиру четири подручја рада: грађевинарство, здравство, хемија и неметали, и производња и прерада хране. Ове године планирамо упис четири одељења у први разред: по једног одељења из сваког подручја рада.

Више о Школи прочитајте овде.

Пријава испита за августовски рок

Пријаву матурских, завршних, поправних, разредних, допунских и ванредних испита можете обавити:

1. Електронским путем преко школског сајта (линк) до 14.08.2024.

     или

2. Лично у Школи 14.08.2024. (среда) од 9 до 11 сати.

Матурско вече 2024.

Свечана поворка на челу са ученицом генерације (фото: Gradski Online)

У петак, 21. јуна 2024. одржана је прослава матурске вечери за матуранте генерације 2023/24. у ресторану BellaVilla у Кикинди. Ове године су школовање завршила четири одељења матураната са укупно 90 ђака, и они су се овом приликом свечано опростили од Школе и својих наставника. Матуранти и њихови наставници су се окупили испред Школе у 19:00 ч, па су се у колони прошетали до ресторана. Поворку матураната и њихових професора испратили су окупљени родитељи, пријатељи, као и новинари локалних медија.

Свечаност је почела у 20 сати. Најпре се окупљенима обратио директор школе Милорад Карановић, честитао им на успешно положеној матури и пожелео им пуно среће и успеха у будућем раду. Након тога се ученица генерације Татјана Исаков захвалила у име ученика и одржала кратак говор. Представници одељења су уручили поклоне својим старешинама, а после тога је славље настављено уз музику и игру.

Стручне посете за ученике хемијске струке

Посета Музеју науке и технике

У уторак 18. јуна 2024. године, ученици одељења I3, II3 и III3 посетили су Музеј науке и технике у Београду. У оквиру стручне посете обишли су интерактивну изложбу "Хемијска тврђава". Ученици су кроз различите предмете и интерактивне експонате имали прилику да виде настајање и развој периодног система елемената, као и животне и неживотне улоге хемијских елемената путем кратких прича. У наставку посете обишли су и остале актуелне поставке у музеју. Посету су организовале наставнице Јелена Драгољевић и Гордана Војиновић Ракић.

Посета Јавном предузећу "Кикинда"

Ученици III разреда образовног профила Tехничар за хемијску и фармацеутску технологију су у среду 19. јуна у оквиру блок наставе посетили Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге "Кикинда". У оквиру стручне посете ученици су обишли постројења за пречишћавање отпадних вода, а након предавања од стране запослених посетили су и лабораторију у којој се врши испитивање отпадних вода. Захваљујемо се стручном особљу на издвојеном времену за наше ученике.

Свечано уручење диплома и похвала матурантима

Добитнице "Вукове" дипломе са одељењским старешином
У среду, 19. јуна 2024. у 9 сати у амфитеатру је одржана свечана додела диплома, похвала и награда за успешне матуранте. Најпре су свечано уручене дипломе свим матурантима који су положили матурски, односно завршни, испит. Затим су похваљени сви матуранти који су школовање завршили са одличним успехом и примерним владањем. Онима који су све четири године и матурски испит завршили са свим петицама, уручене су дипломе "Вук Караџић". У овој генерацији је било четворо "вуковаца": Мања Галић, Ана Угреновић, Татјана Исаков и Јована Јакшић (све из одељења IV1 - фармацеутски техничар). Вуковци су награђени књигама, а посебну награду примила је Татјана Исаков која је проглашена и за ученика генерације 2023/24. Честитамо!

Ученица генерације за школску 2023/24. годину је Татјана Исаков

На седници Наставничког већа Школе одржаној у понедељак, 17. јуна 2024. донета је одлука да се награда "Ученик генерације" за школску 2023/24. годину додели Татјани Исаков, ученици одељења IV1 (фармацеутски техничар). Избор је спроведен у складу са школским Правилником о похваљивању и награђивању ученика. Предложена су два кандидата, а Татјана је имала већи број бодова предвиђених правилником.

Татјана Исаков је све четири године школовања у нашој школи завршила са одличним успехом (5,00) и са примерним владањем, а са одличним успехом је положила и матурски испит, те је награђена и дипломом "Вук Караџић". Учествовала је на такмичењима из биологије. Као полазник кикиндског Регионалног центра за таленте, у четвртом разреду је освојила треће место из области биологије, као и другу награду за научно-истраживачки рад на тему "Цигарете, електронске цигарете и последице по наше здравље". У трећем разреду је била учесник пројекта "Боравак талентованих ученика средњих школа са територије Војводине на Андревљу".

Награда ученици генерације, као и остале похвале и награде заслужним матурантима, биће свечано уручене у среду 19. јуна у амфитеатру.

Посета ватрогасном дому

У среду 12. јуна 2024, ученици одељења I3 (техничар за хемијску и фармацеутску технологију) и I4 (пекар и оператер у прехрамбеној индустрији) посетили су Ватрогасни дом у Кикинди. Стручна лица су ученицима одржала предавање на тему заштите од пожара, тровање угљен-моноксидом, начину евакуације и реаговања у случају пожара, као и о ватрогасној опреми и средствима за гашење пожара. Посету су организовале наставнице Гордана Попов и Јелена Драгољевић.

Зашто одабрати нашу школу?

Нудимо широк избор образовних профила који су тражени на тржишту рада и пружају добру могућност запошљавања већ после средње школе. За оне који желе да наставе образовање на вишим школама и факултетима организујемо припремну наставу за полагање пријемног испита.

Од 2021. године, сви профили које нудимо прошли су кроз Програм реформе средњег стручног образовања (оглед). То значи да су наставни планови и програми осавремењени и усклађени са модерним достигнућима науке и технике, повећан је и број часова стручних предмета и вежби, а смањем број часова општих предмета.

Рад Школе је у поступку спољашњег вредовања, које је спроведено у новембру 2017. године, оцењен највишом могућом оценом (4).

Више о упису прочитајте овде.

logo-takmicenja

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.