Претрага

Пекар

pekar

Образовни профил пекар спада у подручје рада пољопривреда, производња и прерада хране. Образовање траје три године. Овај образовни профил је прошао кроз програм Модернизације средњег стручног образовања, што значи да су наставни планови осавремењени, смањен је број часова општеобразовних предмета, повећан је број часова стручних предмета и практичне наставе, а уведени су и изборни предмети.

Шта ради пекар?

  • Професионално обавља радне задатке;
  • Правилно припрема сировине за производњу;
  • Стручно меша тесто и контролишем ферментацију;
  • Вешто обликује тесто;
  • Пече хлеб и пециво;
  • Педантно складишти и пакује хлеб и пециво;
  • Успешно припрема специјалне врсте хлеба;
  • Прави све врсте пецива;
  • Оспособљава се за производњу тестенина и колача;
  • Одговорно спроводи мере хигијенско-техничке заштите;
  • Води рачуна о чистоћи алата и прибора за рад;
  • Води рачуна о личној хигијени и здрављу.

Где пекар може да се запосли?

  • у прехрамбеној индустрији;
  • у пекарама;
  • у пекарама хипермаркета;
  • у бурегџиницама;
  • у пицеријама;
  • у ресторанима брзе хране;
  • може и самостално да обавља делатност.

Ако бих да наставим школовање?

  • доквалификација у оквиру струке;
  • Висока техничка школа струковних студија у Зрењанину (смер прехрамбена технологија).

Наставни план

Наставни план можете преузети овде.

Датум последње измене среда, 20 април 2016 21:04

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.