Претрага

ПочетакВаннаст. активностиТакмичењаУспесиМеђународни пројекат „Euroseun“

Такмичења из биологије

Леа Калембер, проф. Јелена Михајловић и Татјана Исаков

Покрајинска смотра талената

Ученице наше школе Леа Калембер и Татјана Исаков, полазнице Регионалног центра за таленте "Душан Васиљев", учествовале су на Покрајинској смотри талентованих ученика одржаној у Панчеву 20. априла 2024. Оне су се такмичиле у области биологије и пласирале су се на републичко такмичење талената. Њихов ментор је била професорица Јелена Михајловић.

Окружно такмичење из биологије

Окружно такмичење из биологије одржано је 21. априла 2024. године у Гимназији “Душан Васиљев” у Кикинди. На такмичењу је учествовало шест ученица наше школе: Невена Вуловић, Драгана Даниловић и Јована Ивановски из одељења III1, као и Наташа Вуковић, Татјана Исаков и Леа Калембер из одељења IV1. Њихов ментор је професорица биологије Емила Кленанц. Невена Вуловић је освојила треће место у категорији трећег разреда (85 бодова) и тиме остварила пласман на републичко такмичење из биологије.

Проф. Е. Кленанц и Н. Вуловић

Републичко такмичење из биологије

Републичко такмичење из биологије одржано је 19. маја 2024. године на Департману за биологију и екологију Природно-математичког факултета у Новом Саду. Невена Вуловић је освојила двадесет четврто место (72 бода на тесту).

Републичко такмичење талентованих ученика

На Државном такмичењу талената средњошколаца одржаном у Чачку, 26. маја, Леа Келембер је освојила треће место и прву награду за најбољи научно-истраживачки рад из биологије у држави, а Татјана Исаков треће место и другу награду за најбољи научно-истраживачки рад из биологије у држави. Након овог успеха, Леа и Татјана су ослобођене обавезе полагања пријемног испита из биологије на медицинском факултету.

Такмичења талената одржавају се више од 60 година, подржана су од стране Министарства просвете Републике Србије и налазе се у календару такмичења, награђеним ученицима обезбеђују стипендије, средства и из републичких и покрајинских фондова намењених најуспешнијим основцима и средњошколцима, док матуранте ослобађају обавезе полагања квалификационог испита за факултете из области у којој су награђени.

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.