Претрага

ПочетакВестиНаша школа најуспешнија у пројекту „За чистије и зеленије школе Војводине“

Наша школа најуспешнија у пројекту „За чистије и зеленије школе Војводине“

Диплома за изузетне резултате у оквиру програма„За чистије и зеленије школе Војводине“
Током 2012/13. школске године, наша школа је била укључена у пројекат "За чистије и зеленије школе Војводине" Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине. Циљ овог пројекта је унапређење и развијање образовно-васпитног рада у области заштите животне средине. Школе учеснице пројекта су кроз радионице, акције озелењавања, пркупљање пластичне и лимене амбалаже, вођење еколошких свесака, уређење еко кутака, зидних еколошких новина, организовањем еко патрола настојале да допринесу развијању активних метода учења, развијању способности за тимски рад, такмичарски дух и комуникативност. Од 88 школа које су се пријавиле за учешће у пројекту, 45 их је истрајало до краја.

На свечаности одржаној 31. маја 2013. у Новом Саду додељене су награде за 19 школа које су по мишљењу жирија оствариле најбоље резултате у овом пројекту. Четири најбоље школе (две средње и две основне) награђене су излетима у заштићена подручја Војводине. Наша школа и Хемијско-прехрамбена школа из Чоке награђене су излетом у Специјални резерват природе "Горње Подунавље" који се налази у околини Бездана.

Излет у "Горње Подунавље" је реализован 12. јуна. Током посете заштићеном подручју, ученици су обишли неколико локалитета где се реализују значајни вишегодишњи пројекти санације и ревитализације влажних станишта и слатинастих подручја. Након тога, ученици су обишли и Туристичко-едукативни центар за посетиоце. На излет је пошло 24 највреднијих и најкреативнијих ученика у секцији "Еко-ген" од првог до четвртог разреда и професорица Радмила Мишков која води секцију. Искуство је било јединствено и незаборавно. Ово заједничко путовање допринело је и остварењу веома блиских односа између наших и ђака из Чоке.

Свечана додела награда Ученици у шетњи "Горњим Подунављем"

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.