Претрага

ПочетакВестиТакмичења

Општинско такмичење у рукомету

Општинско (градско) такмичење у рукомету за ученике средњих школа одржано је у среду 14. новембра 2018. у хали Спортског центра "Језеро". Женска екипа наше школе заузела је друго место јер је у финалу поражена од екипе Гимназије "Душан Васиљев". Наши момци су такође поражени од Гимназије, али у полуфиналу, па су заузели треће место. На окружно такмичење су се пласирали гимназијалци који су освојили прва места и у мушкој и у женској конкуренцији.

Женску екипу наше школе чиниле су: Јована Васиљевић, Тијана Васиљевић, Александра Зарић, Марија Мачковић, Маја Ђурковић, Александра Чубрило, Нада Радановић и Нена Зирамов, а мушку: Дарко Марјанов, Огњен Косановић, Жељко Тунић, Иван Стојадинов, Никола Мартинов, Предраг Татомир и Марко Цвијан. Вођа екипа је био професор физичког васпитања Виктор Фелбаб.

Успех наших ученика у квизу "Моја Кикинда"

Наши ученици у финалу
Екипа наше школе заузела је треће место у финалу четвртог издања квиза "Моја Кикинда - откријмо где живимо" који организује Градска Канцеларија за младе. Овај квиз намењен је ученицима оснвних и средњих школа, а циљ такмичења је упознавање историје, географије и културе свог краја.

Нашу екипу су чинили: Маја Дакић, Анабела Јовишић (I1), Јасмина Јерковић и Иван Стојадинов (II1), а вођа екипе је била професорица географије Јасна Томашев. За све учеснике финала обезбеђене су награде: лап-топ за школу и једнодневна екскурзија у Београд за ученике.

Општинско такмичење у фудбалу

Општинско такмичење у малом фудбалу за ученике средњих школа одржано је у четвртак, 4. октобра 2018. Екипа наше школе је поражена од екипе Техничке школе у полуфиналној утакмици резултатом 2:1. Тим ССШ "Милош Црњански" чинили су: Иван Стојадинов, Матија Бајић, Далибор Симић, Никола Мартинов, Стефан Кецман, Дарко Марјанов и Лазар Радић. Вођа екипе је био професор физичке културе Виктор Фелбаб.

Николи Надлачком трећа награда на литерарном конкурсу

Удружење „Пироптерикс“ из Новог Сада, у склопу фестивала Дани фантазије организовало је књижевни и ликовни конкурс за децу и омладину узраста од 7 до 20 година, на тему: „Путовање кроз време“. Учествовало је преко 386 основних школа са подручја Војводине и Београда и преко 70 средњих школа са подручја Војводине.

Трећу награду у литерарном конкурсу у конкуренцији средњих школа освојио је ученик наше школе Никола Надлачки (III3). Честитамо!

Резултати конкурса

Такмичење из немачког језика Немачко-аустријског културно едукативног центра Willkommen

Ученица наше школе Ивана Чонградин (I1) освојила је друго место на такмичењу из немачког језика у оквиру пројекта "Знањем кроз Европу" које организује Немачко-аустријски културно едукативни центар Willkommen из Краљева. Такмичење је широм Србије одржано 19. маја 2018. из немачког, енглеског и француског језика. Ивана је од максималних 30,5 поена освојила 29.

Резултати такмичења

Такмичење у прављењу моста од шпагета

У суботу, 9. јуна 2018. на Департману за грађевинарство и геодезију Факултета техничких наука у Новом Саду одржано је треће по реду такмичење у прављењу мостова од шпагета намењено ученицима средњих школа. Нашу школу је представљала екипа у саставу: Предраг Татомир, Андреа Фехер, Милица Ђукић и Маријан Челекетић (III2 - архитектонски техничар). Такмичење се састоји у изради моста одређених димензија и масе до 1kg само од шпагета и лепка. Након истека времена, мостови се испитују пробним оптерећењем на више тачака, а победник је екипа чији мост издржи највеће оптерећење. Наши ученици су заузели четврто место. Са њима је на такмичењу био професор грађевинске групе предмета Вања Томашев.

Страна 1 од 19

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.