Претрага

ПочетакВестиТакмичења

Финале такмичења "Кенгур без граница"

Наши ученици у Крагујевцу са професорицом математике Иваном Љубојом
У недељу, 9. јуна 2019. на Природно-математичком факултету у Крагујевцу одржано је финале међународне математичке смотре "Кенгур без граница". У финалу је учествовало по 30 ученика сваког разреда који су у претходном делу такмичења освојили једну од прве три награде на републичком нивоу.

Нашу школу је у Крагујевцу представљало четворо ученика. Том приликом су им уручене медаље и дипломе за успех постигнут у претходном делу такмичења: Милица Адамовић (I1) је освојила сребрну, а Матеј Имброњев (III1), Милица Сандић (IV1) и Анастасија Пролић (IV1) бронзану медаљу. На финалном такмичењу нико од њих није освојио једну од прве три награде.

Тијана Карић прва на Републичком такмичењу талентованих ученика

Т. Карић на представљању награђених радова у Народној библиотеци "Јован Поповић"
У суботу, 1. јуна 2019, у Гимназији "Урош Предић" у Панчеву одржано је 62. Републичко такмичење талентованих ученика средњих школа. Oрганизатор такмичења је Регионални Центар за Таленте "Михајло Пупин" и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Такмичили су се полазници регионалних ценатра за таленте, по научним областима.Такмичење се састоји из два дела: у првом делу се решава тест, а други део представља израда и одбрана истраживачког рада (сваки део носи по 50 поена).

Ученица наше школе, Тијана Карић (I1 - лабораторијски техничар), полазница кикиндског центра за таленте, заузела је прво место у области хемија са освојених 98 поена. Тијана је написала и одбранила рад на тему "Парабен у козметичким производима" и освојила максималних 50 поена за рад. Њен ментор је била професорица хемије Јелена Драгољевић, такође из наше школе.

Комплетне резултате такмичења можете преузети помоћу овог линка.

13. сезона квиза "Колико се познајемо"

Завршено је снимање 13. сезоне квиза "Колико се познајемо" који организује Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне мањине. "Колико се познајемо" представља квиз-такмичење ученика средњих школа у знању о историји и култури националних заједница сa простора АП Војводине. Од претходне сезоне је промењен концепт такмичења, тако да се сада такмиче екипе састављене од по четири ученика из четири различите школе (три такмичара и један резервни члан).

Прве три емисије су снимане у четвртак, 9. маја. 2019. у Кањижи. Полуфиналне и финална емисија су снимане током претходног викенда (18-19. мај) у Новом Саду. Нашу школу је представљало двоје такмичара: Стефан Кецман (III1) и Николина Пролоћ (II3) и проф. Вања Томашев. Какав резултат су остварили сазнаћете ако будете пратили овај квиз који се емитује на Телевизији Војводине.

Тијана Карић осма на Републичком такмичењу из хемије

Т. Карић у Београду
Републичко такмичење из хемије за ученике средњих школа одржано је од 11. до 12. маја 2019. на Технолошко-металуршком факултету у Београду. Организатори такмичења су Српско хемијско друштво и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Нашу школу је представљала Тијана Карић, ученица првог разреда смера лабораторијски техничар. Она је заузела осмо место међу ученицима првог разреда у дисциплини тест и експериментална вежба. У овој категорији се такмичило 55 ученика.

Првог дана такмичења, ученици су радили писмени тест (максимално 70 поена). Након овог дела такмичења, Тијана је заузела 11. место. Другога дана, ученици који су освојили довољан број поена радили су експерименталну вежбу (максимално 30 поена). Након завршена оба дела, Тијана је заузела осмо место у укупном пласману. Честитамо њој и њеној менторки, проф. Бранислави Дилбер-Косић на успеху.

Комплетне резултате такмичења можете преузети овде.

Јелена Петков на Републичком такмичењу ученика из области производње и прераде хране

Јелена Петков
У Пољопривредној школи у Лесковцу је од 4. до 6. априла 2019. одржано Републичко такмичење ученика средњих школа из области производње и прераде хране. Нашу школу је представљала једна ученица - Јелена Петков (IV4 - прехрамбени техничар) са својим ментором, професорком Горданом Попов. Јелена је заузела девето место у катекгорији прехрамбених техничара.

Наши ученици на смотри рецитатора

М. Калаковић и Д. Константинов у Чоки
Наши ученици су и ове године учествовали на рецитаторској смотри "Песниче народа мог". На Градској смотри која је одржана у Културном центру Кикинда 22. фебруара 2019. ученице наше школе Милица Калаковић и Драгана Константинов (III3) су избориле пласман на Окружну смотру. Окружна смотра рецитатора је одржана у Дому културе у Чоки 10. марта, а на њој је Милица Калаковић изборила пласман на Покрајинску смотру. Покрајинска смотра је одржана у Сечњу 14. арпила, али Милица није изборила пласман на Републичку смотру.

Ментор наших рецитатора је проферка српског језика и књижевности Десанка Божин.

Страна 1 од 21

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.