Претрага

ПочетакВестиТакмичења

Јелена Петков на Републичком такмичењу ученика из области производње и прераде хране

Јелена Петков
У Пољопривредној школи у Лесковцу је од 4. до 6. априла 2019. одржано Републичко такмичење ученика средњих школа из области производње и прераде хране. Нашу школу је представљала једна ученица - Јелена Петков (IV4 - прехрамбени техничар) са својим ментором, професорком Горданом Попов. Јелена је заузела девето место у катекгорији прехрамбених техничара.

Наши ученици на смотри рецитатора

М. Калаковић и Д. Константинов у Чоки
Наши ученици су и ове године учествовали на рецитаторској смотри "Песниче народа мог". На Градској смотри која је одржана у Културном центру Кикинда 22. фебруара 2019. ученице наше школе Милица Калаковић и Драгана Константинов (III3) су избориле пласман на Окружну смотру. Окружна смотра рецитатора је одржана у Дому културе у Чоки 10. марта, а на њој је Милица Калаковић изборила пласман на Покрајинску смотру. Покрајинска смотра је одржана у Сечњу 14. арпила, али Милица није изборила пласман на Републичку смотру.

Ментор наших рецитатора је проферка српског језика и књижевности Десанка Божин.

Дејан Волаш трећи на Школском првенству Србије у џудоу

Дејан Волаш
Ученик наше школе Дејан Волаш (IV3) освојио је бронзану медаљу на Школском првенству Србије у џудоу у категорији до 73 kg. Такмичење је одржано 20. марта 2019. у Београду. Комплетне резултате такмичења можете ореузети овде.

Успех наших ученика на математичкој смотри "Кенгур без граница"

Објављени су коначни резултати међународне математичке смотре "Кенгур без граница" којa је одржанa 21. марта 2019. У конкуренцији првог разреда средње школе, наша ученица Милица Адамовић (I1) је освојила II награду у категорији К1 (друштвено-језички смер гимназије и стручне школе са два часа математике недељно), док су Анабела Јовишић и Тијана Терзин (I1) награђене похвалом. У конкуренцији трећег разреда, Матеј Имброњев (III1) је освојио III награду у категорији К1, док су похвалу добили Стефан Кецман (III1) у категорији К1 и Дејан Маринков (III2) у категорији К2 (стручне школе са три и четири часа математике недељно). Међу ученицима четвртог разреда, Милица Сандић и Анастасија Пролић (IV1) су освојиле III награду у категорији К1. Ово је до сада највећи успех наших ученика на овом такмичењу.

Сви ученици који су освојили I, II или III награду пласирали су се за финално такмичење које ће бити одржано на Природно-математичком факултету у Крагујевцу 9. јуна 2019. Комплетне резултате такмичења можете преузети овде.

m-adamovic-125 m-imbronjev-125
Адамовић Имброњев Сандић Пролић

Тијана Карић најбоља на Међуокружном такмичењу из хемије

Т. Карић и проф. Бранислава Дилбер-Косић у Панчеву
Међуокружно такмичење из хемије за ученике средњих школа одржано је у суботу 13. априла 2019. у Техничкој школи "23. мај" у Панчеву. Нашу школу је представљала једна ученица, Тијана Карић (I1, лабораторијски техничар) која се такмичила у категорији тест и практична вежба за први разред. Тијана је заузела прво место у тој категорији (од укупно 11 такмичара) и пласирала се на Републичко такмичење. 

Републичко такмичење ће се одржати од 10. до 12. маја на Технолошко-металуршком факултету у Београду.

Јасмина Јерковић трећа на републичком такмичењу из математике

У Медицинској школи у Зајечару је од 5. до 6. априла 2019. одржано Тринаесто републичко такмичење из математике за ученике средњих медицинских школа под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Укупно су учествовала 102 ученика из 24 школе. Нашу школу је представљала једна ученица, Јасмина Јерковић из одељења II1 (медицинска сестра - техничар), и професорица математике Ивана Љубоја. Такмичење се ради у виду писменог теста са десет задатака који се решавају три сата.

Јасмина је освојила треће место у конкуренцији 20 ученика другог разреда (69 бодова). Честитамо њој и њеној професорици Ивани на овом великом успеху. Пво место је освојио Стефан Главашић из Београда (100 бодова), а друго Ксенија Стајковић из Врања (90 бодова). Комплетни резултати такмичења налазе се овде.

Ј. Јерковић и проф. И. Љубоја у посети археолошком налазишту Феликс Ромулијана Јасмина прима награду од в.д. директора Медицинске школе у Зајечару Виолете Јовановић

Страна 1 од 20

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.