Претрага

Дан наше Школе обележава се традиционално 26. октобра сваке године. Тога датума 1893. године у Чонграду је рођен је романописац, песник и дипломата Милош Црњански по коме Школа носи име. Школа је основана 1961. године, а 26. октобра 2011. године свечаном академијом у Народном позоришту обележено је пола века Школе.

Дан Школе 2018.

У петак, 26. октобра 2018. обележен је Дан Школе, уједно и 125. годишњица рођења писца Милоша Црњанског. У 12 сати је у амфитеатру одржана свечана приредба у присуству ученика, запослених, пензионера и гостију из Градске управе, других школа и предузећа са којима сарађујемо. На почетку приредбе, директор Школе Милорад Карановић је одржао поздравни говор, а затим су најталентованији ученици читали своје радове и извели неколико музичких тачака.

У исто време, у сали за физичко васпитање уприличен је пријатељски турнир у баскету 3x3 (мешовите екипе, 2 момка и 1 девојка). Учествовало је шест екипа, две екипе наше школе и по једна Гимназије "Душан Васиљев", Економско-трговинске и Техничке школе, као и екипа Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара која је традицинални гост наше школе већ осам година.

Након приредбе и турнира, приређен је коктел за госте у зборници.

Чланак Телевизије Рубин о обележавању Дана Школе

Учесници турнира у баскету Са свечане приредбе

Српски књижевник и један од најзначајнијих стваралаца српске литературе XX века, Милош Црњански, дошао је на свет 26. октобра 1893. године у Чонграду (Мађарска). Истакао се као песник, приповедач, романсијер и публициста. Бавио се и ликовном критиком.

Датум последње измене четвртак, 20 децембар 2018 12:45

Дан Школе 2017.

Дан Средње стручне школе "Милош Црњански" свечано је обележен у четвртак, 26. октобра 2017. на дан рођења књижевника Милоша Црњанског. Сва одељења су имала наставу у преподневној смени по скраћеном распореду. У посету су нам дошли и ученици из Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара са којом наша школа развија дугогодишњу сарадњу.

Одмах након завршетка наставе почео је спортски турнир у мушкој и женској кошраци у сали за физичко васпитање. Учествовале су екипе кикиндских средњих школа и гости из Румуније. Прво место је освојила екипа Техничке школе у мушкој, а екипа наше школе у женској конкуренцији.

Након тога, у 12 сати је у амфитеатру одржана свечана приредба којој су присуствовали ученици, запослени и пензионери наше школе, као и гости из других школа и предузећа са којима Школа сарађује. Директор Школе Милорад Карановић је поздравио све присутне у уводном говору, а ученица Драгана Марков је приказала кратку видео-презентацију Школе. У наставку програма наши ученици су рецитовали песме Милоша Црњанског (Филип Дмитровић), читали своје литерарне радове (Марина Фишаков) и представили своје таленте у певању (Ања Галчик, Милица Сандић, Миња Петров) и свирању (Ирена Мишева са бендом "Ритам душе" из Новог Бечеја).

Након приредбе, у амфитеатру је одржан квиз општег знања у којем су учествовале екипе кикиндских средњих школа и гости из Новог Бечеја. Победу је однела екипа Техничке школе. Нашу школу је представљала екипа у саставу: Анастасија Пролић, Михаило Лав Лакета и Предраг Татомир, који су поделили друго место са гимназијалцима. У исто време је у зборници организован коктел за госте.

Захваљујемо се фирмама и организацијама које су помогле у обележавању Дана Школе: Xeon d.o.o., Биротехника, Игода, СТР Коцкица и Енигматски клуб "Кикинда".

Турнир у кошарци Учесници квиза

Датум последње измене среда, 01 новембар 2017 18:45

55 година Школе

У среду, 26. октобра 2016. свечано је обележен Дан Школе. Уједно је прослављен и важан јубилеј - 55 година постојања Школе. Наиме, Средња стручна школа "Милош Црњански" је основана 1961. године као Техничка грађевинска школа. Име Милоша Црњанског носи од 2006. године, од када се као Дан школе обележава 26. октобар, дан рођења Милоша Црњанског.

Након скраћене наставе, у холу школе је одржан традиционални квиз знања у ком су учествовале екипе кикиндских средњих школа. Победу је однела екипа Економско-трговинске школе. У исто време, у сали за физичко васпитање је одржано забавно-спортско такмичење "пологин спретности" у ком су учествовале екипе кикиндских средњих школа и гости из Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара. Прво место је заузела екипа Гимназије "Душан Васиљев".

Након забавног дела порграма, одржана је свечана приредба у амфитеатру са почетком у 11:30 сати. Најпре се обратила в.д. директора Школе Драгана Бубало која је поздравила све присутне и честитала јубилеј ученицима и запосленима. Након тога су чланови рецитаторске секције говорили стихове М. Црњанског, одломке из његове биографије и своје награђене радове. Ученици Ана Ач и Алберт Нађ су извели композицију из филма "Љубавна прича". На крају су чланови драмске секције извели одломак из комедије "Покондирена тиква" Јована Стерије Поповића.

Након приредбе је приређен коктел за запослене, госте и ученике. Захваљујемо се свима који су својим присуством увеличали јубилеј, а посебно проф. Флорину Белеи и ученицима Гимназије "Григоре Мојсил" са којом наша школа развија дугогодишњу сарадњу.

Квиз знања Приредба

Датум последње измене уторак, 01 новембар 2016 18:00

Дан Школе 2015.

Квиз

Дан Средње стручне школе "Милош Црњански" је свечано обележен у понедељак, 26. октобра 2015. на дан рођења књижевника Милоша Црњанског. Сва одељења су имала наставу у поподневној смени по скраћеном распореду. У посету су нам дошли и ученици из Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара са којом наша школа развија дугогодишњу сарадњу.

Одмах након завршетка наставе почеле су спортске и забавне активности на обележавању Дана Школе. У сали за физичко васпитање је одржан мешовити мушко-женски турнир у баскету "три на три". Учествовале су екипе кикиндских средњих школа и гости из Румуније. Победу је однела екипа наше школе. У амфитеатру је одржан квиз општег знања у којем су учествовале екипе кикиндских средњих школа. Победу је однела екипа Гимназије "Душан Васиљев". У исто време је одржан и турнир у шаху, а победу су однели гости из Темишвара.

Детаљ са приредбе

Након ових активности, у 18 сати је у амфитеатру одржана свечана приредба на коју су били позвани ученици, запослени и пензионери наше школе, као и гости из других школа, општине и предузећа са којима Школа сарађује. Директор Виктор Фелбаб је поздравио све присутне у уводном говору. Потом је мешовити хор ученика средњих школа "Толингер" извео три песме. Гостима се представио и ученик Владимир Јакишић који се бави соло певањем и који је отпевао две песме уз клавирску пратњу. Чланови рецитаторске секције су рецитовали стихове Црњанског и одломке из његове биографије. Ученица Маријана Радновић је прочитала свој литерарни рад који је награђен првом наградом на конкурсу "Дани лудаје 2015". На крају приредбе су чланови драмске секције извели кратак хумористички комад "Златна лудајица". Након приредбе је уприличен коктел за госте.

Датум последње измене уторак, 27 октобар 2015 20:20

Дан Школе 2014.

Наша екипа на одбојкашком турниру

Дан Школе је ове године обележен у петак 24. октобра 2014. Сва одељења су имала наставу у преподневној смени, након чега су организоване занимљиве спортске активности и приредба, а у посету су дошли ученици из свих шест кикиндских основних школа. Гости наше школе били су професор Флорин Белеа и ученици Гимназије "Григор Мојсил" из Темишвара са којом наша школа одржава дугогодишњу сарадњу.

Одмах након завршетка наставе, у 11 сати, почео је програм обележавања Дана Школе. У турниру у одбојци и у шаховском турниру учествовале су екипе кикиндсих средњих школа и гости из Темишвара. Кикиндски гимназијалци су били најбољи у одбојци, док су Румуни били најбољи у шаху. Организован је и квиз знања у којем су снаге одмериле екипе четири кикиндске средње школе, а победу су однели ученици Гимназије.

Ученици осмих разреда кикиндских основних школа су позвани да нас посете са својим наставницима и да се упознају са нашом школом. За њих су организоване четири занимљиве радионице у којима су могли да упознају четири подручја рада која се изучавају у нашој школи. Ученици прехрамбене струке представили су осмацима технологију производње кифли, које су гости могли и да дегустирају. Архитектонци су представили своје уметничке радове и макете, а гости су могли да се опробају у слободоручном и компјутерском цртању. Ученици медицинске струке су гостима мерили притисак, приказали технике реанимације и вађења крви и демонстрирали прозиводњу шумећих таблета. Техничари за заштиту животне средине су гостима приказали неколико занимљивих хемијских огледа.

Са свечане приредбе

Након ових активности, у 13:15 сати је почела свечана приредба у амфитеатру. Приредба је била посвећена животу и раду великог научника Михајла Пупина и стогодишњици почетка Првог светског рата. Најпре је директор Виктор Фелбаб одржао увеодну реч у којој је поздравио све госте. Ученици су потом читали своје најуспешније радове и рецитовали стихове наших песника о Пупину и о Великом рату. Рецитовање је било праћено музиком и песмом, а за крај је наступиo тамбурашки оркестар Основне школе „Свети Сава“. Приредби су присуствоали многобројни гости из других школа и из предузећа са којима наша школа сарађује, као и бивши радници и пензионери Школе. Након завршетка приредбе, организован је коктел за госте.

Захваљујемо се свим ученицима и професорима који су учествовали у програму обележавања Дана Школе, а посебно свим гостима који су својим присуством увеличали овај дан.

Датум последње измене понедељак, 27 октобар 2014 20:47

Дан школе 2013.

Победничка екипа ученика

Као дан школе прославља се 26. октобар, дан рођења Милоша Црњанског. Пошто је ове године то била субота, дан школе је свечано обележен у петак, 25. октобра. Сва одељења су имала наставу пре подне, а после тога је организован програм који се састојао од фудбалске утакмице, квиза знања, свечане приредбе и коктела за госте.

Одмах након завршетка наставе почела је фудбалска утакмица у којој су се састале екипе ученика и професора. Играло се у дворишту школе, пред многобројном публиком. Прво полувреме је завршено са доста шанси на обе стране, али без голова. У другом полувремену су професори посустали, а ученици су постигли два гола у финишу утакмице, па је завршено резултатом 2:0 за ученике.

Након тога је у сали за физичко васпитање одржан квиз знања у којем су учествовале четири екипе: првог, другог, трећег и четвртог разреда. Они су се кроз три игре надметали у општем знању праћени ученицима и професорима који су испунили салу. Екипа четвртог разреда, која је победила и прошле године (тада као трећи разред) повела је од почетка и задржала вођство до краја. Трећи разред је заузео друго место, а трећи су били прваци, који су једно време били и други, али су на крају посустали.

Детаљ са свечане приредбе

После овог забавног дела уследила је свечана приредба у амфитетару. Присуствовали су ученици и професори наше школе, бивши професори, гости из Општине, других школа и предузећа, али и из Гимназије "Григор Мојсил" из Темишвара са којом наша школа има дугогодишњу сарадњу. Приредба је била посвећена стодвадесетогодишњици рођења Милоша Црњанског, па су ученици читали стихове и текстове Милоша Црњанског на српском, енглеском и немачком језику. Након што је директор Виктор Фелбаб одржао говор, професор Флорин Белеа из Темишвара му је уручио плакету у знак пријатељства двеју школа. У оквиру приредбе су објављени и резултати литерарног конкурас који је школа расписала. Прву награду је освојио ученик Филип Младеновић из наше школе, који је затим прочитао свој рад на тему "Лутам, још, витак, са сребрним луком".

Након приредбе је уследио коктел за све госте.

Фотографије са дана школе погледајте овде.

Датум последње измене субота, 26 октобар 2013 19:07

Још чланака...

Страна 1 од 2

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.