Претрага

"Дани E-medica" 2018.

Ученице наше школе Теодора Турудија (IV1), Драгана Марков (III1) и Јована Рожајац (I1) учествовале су на 11. смотри "Дани Е-medica" у Тухељским Топлицама у Хрватској од 8. до 11. фебруара 2018. год. Наше ученице су у сарадњи са ученицима медицинских школа из Хрватске и Сремске Митровице радиле на два пројекта: "Прва помоћ - права помоћ" и "Живот после смрти". Ментори су биле Љиљана Радишић и Вања Ињац Забрдац.

Ово је било треће учешће наше школе на овој смотри. План је да наставимо сарадњу са радом на новим пројектима.

Обележен Светски дан деце оболеле од рака

На Градском тргу у Кикинди у четвртак 15.2.2018. од 12 до 13 сати обележен је Светски дан деце оболеле од рака, у организацији Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР). Ученици наше школе (одељење I1) и проф. Бранислава Дилбер-Косић узели су учешће у овој акцији која је одржана у исто време у више од 40 градова у Србији. Тачно у 13 сати уз речи "И ја се борим", пуштени су балони као подршка свој деци која се боре са овом опаком болешћу, као и у знак сећања на децу која су изгубила ову битку.

Обележена школска слава – Свети Сава

Ломљење славског колача
У суботу 27. јануара 2018. свечано је обележена школска слава – Свети Сава. Ученици и наставници су се окупили у амфитеатру у 11:00 сати ради прославе. Светосавску химну су отпевале ученице Миња Петров и Милица Сандић, а након тога је директор Школе Милорад Карановић поздравио све присутне и честитао им славу.

У наставку програма, чланови рецитаторске секције су рецитовали одломке из књижевних дела о Светом Сави, а ученица Габријела Киш је прочитала свој награђени састав под насловом "Каменчић". После тога је свештеник осветио воду, жито и славске колаче које су спремили ученици прехрамбене струке. Свештеник, директор и ученици су свечано преломили славске колаче.

Прва награда на Фестивалу уметности и науке

Научни штанд наше школе
У уторак, 5. децембра 2017. у Културном центру Кикинда одржан је градски Фестивал уметности и науке у организацији Канцеларије за младе Града Кикинде поводом Светског дана волонетра. Учествовали су ученици основних и средњих школа који су имали задатак да на својим штандовима прикажу науку и уметност на што занимљивији начин. Посетиоци фествивала (углавном основци, средњошколци и њихови наставници) позвани су да гласају за најбољи штанд. Штанд наше школе је добио највише гласова посетилаца па смо освојили прву награду у конкуренцији средњих школа: телескоп и енциклопедију "Теслин чудесни свет".

Наши ученици су се представили и у области науке и уметности. У научном делу Фестивала учествовали су ученици медицинске и еколошке струке који су посетиоцима приказали занимљиве хемијске огледе ("дух из боце", "слоновска паста за зубе", "вулкан",...). Ученици архитектонске струке су учествовали у уметничком делу програма са радионицом цртања.

Волонтери Канцеларије за младе су такође у оквиру Фестивала припремили занимљив програм са циљем да се млади упознају са животом и радом познатих уметника и научника.

Честитамо ученицима који су својим трудом допринели да наш штанд буде најзанимљивији и најпосећенији на Фестивалу. Учествовали су следећи ученици:

  • у науци: Матеј Имброњев (II1), Милица Сандић (III1), Валентина Јоветић (III3), Душка Крста, Јелена Напрта, Драгана Сантрач (IV1), Ксенија Поповић, Иван Јеринкић и Милан Петров (IV3),
  • у уметности: Милка Напрта, Марта Катаи, Огњен Косановић и Дејан Маринков (II2),
  • као волонтери Канцеларије за младе: Тамара Милошевић, Андреа Фехер, Милица Ђукић и Јелена Милосављев (III2),

и наставници: Зорица Чизмар, Бранислава Дилбер-Косић, Драгана Дунар-Вукобрат и Соника Прем.

Совембар - Месец сова у Кикинди

У петак 24. новембра 2017. одржана је манифестација „Совембар - Месец сова у Кикинди”. У спортској сали "Партизан" су се окупиле све основне и средње школе које су се на штандовима представиле едукативним садржајима и креативним производима на тему сова ушара. Циљ је био да се схвати значај сове ушаре у природној средини коју настањује.

Наша школа је имала запажено представљање. На штанду су се смењивале групе ученика који су учествовали у програму манифестације. Ученици прехрамбене струке су почели припреме дан раније. У радионици школе ученици су направили сове од теста и фондан масе и воћни сок за послужење.

У културно уметничком програму представили су се ученици архитектонске и медицинске струке, а њихови другови из одељења су посетили изложбу и дали им подршку. На лицу места су се цртале сове и правио оригами, а мали посетиоци су разграбили занимљиве сувенире. Миња Петров (I1) и Милица Сандић (III1) су обогатиле програм певањем, а прави хит међу одраслим посетиоцима је било мерење притиска. 

У организацији манифестације учествовали су професори: Клара Паушић, Гордана Попов, Нада Крстоношић, Драгана Бубало Херцег и Бранислава Крстин и ученици одељења I4, II4, III4, IV4 (прехрамбена струка), II2, III2 (архитектонски техничари), I1 и III1 (медицинске сестре - техничари).

Недеља парламентаризма 2017.

Кикиндски средњошколци су веома успешно, по трећи пут заредом, ученичке клупе заменили одборничким и опробали се у улози одборника. Симулација седнице локалног парламента одржана је у оквиру „Недеље парламентаризма“, која се у Србији одржава од 13. до 19. новембра. 

Обележавању Недеље парламентаризма придружила се и Скупштина Града Кикинде. Нашу школу су представљали ученици Драгана Марков, Бојана Николић, Марко Цвијан, Викторија Рац Сабо, Катарина Ћирић и Милица Шипка.

Страна 1 од 39

Поткатегорије

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.