Претрага

ПочетакВести

Ученик генерације за школску 2018/19. годину је Милица Сандић

На седници Наставничког већа Школе одржаној у среду, 12. јуна 2019. донета је одлука да се награда "Ученик генерације" за школску 2018/19. годину додели Милици Сандић, ученици одељења IV1 (медицинска сестра - техничар). Избор је спроведен у складу са школским Правилником о похваљивању и награђивању ученика, а укупно је предложено три кандидата од којих је Милица имала највећи број бодова.

Милица Сандић је све четири године школовања у нашој школи завршила са одличним успехом (5,00) и са примерним владањем, а са одличним успехом је положила и матурски испит. Учествовала је на такмичењима из математике, хемије и биологије. У четвртом разреду је освојила друго место на окружном такмичењу из биологије, а на математичкој смотри "Кенгур без граница" освојила је трећу награду на републичком нивоу. У трећем разреду је била члан екипе наше школе на Математичком турниру "Архимедес". Осим ових званичних такмичења, Милица је представљала Школу и на многим другим такмичењима и конкурсима ("Шта знаш о здрављу", квиз "Моја Кикинда",...), а прошле године је освојила прво место на конкурсу у писању састава на немачком језику које је расписало Немачко удружење „Maria Theresiopolis“.

Током све четири године у нашој школи, Милица је активно учествовала у организовању школских приредби (Дан Школе, Свети Сава,...) и представљала је Школу на многим културним и научним манифестацијама ("Недеља парламентаризма", "Совембар", "Фестивал науке",...). Два пута је представљала нашу школу на међународном ученичком кампу "EuRoSeUn" у Румунији, као и на међународној смотри "Дани E-medica" у Хрватској.

Награда ученику генерације, као и остале похвале и награде заслужним матурантима, биће свечано уручене 18. јуна у 11 сати у амфитеатру.

Дружење на Старом језеру

У понедељак, 3. јуна 2019. ученици одељења I4 су провели пре подне на Старом језеру. Организовани излет протекао је у дружењу у лепом окружењу зеленила познатог одморишта. Спорт и друштвене игре, шале и смех остаће у лепој усмени на школске дане. Излет је организовала одељенски старешина Драгана Бубало Херцег. Захваљујемо се пекари „Атлер Фонтана“ на пециву и сендвичима.

"Euroseun" 2019.

Ученици у Музеју Трајана Вује у селу Трајан Вуја
Ученици и наставници наше школе учествовали су по девети пут у ученичком кампу у Румунији у оквиру међународног пројекта "EuRoSeUn". Овогодишњи камп одржан је од 7. до 9. јуна 2019. у месту Фагет, а учествовали су ученици и наставници из пет средњих школа из Румуније, Србије, Мађарске и Словеније. Домаћин и главни организатор овог пројекта је професор Флорин Белеа из Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара са својим ученицима.

Ученици и професори су се током ова три дана дружили кроз уметничке радионице и спортска надметања. За ученике је организован излет до језера Сурдук и посета Музеју Трајана Вује, конструктора првог европског авиона. Одиграна је и пријатељска фудбалска утакмица између екипа професора из кампа и представника Општине Фагет.

Нашу школу су представљали ученици: Тијана Карић, Стефан Шибул (I1), Јасмина Јерковић (II1), Ивана Пештерић, Тамара Малиџа, Николина Пролић (II3), Стефан Кецман (III1) и Милица Калаковић (III3), и професори Дијана Брканлић Тешин и Вања Томашев.

Промоција Школе

У протекле три седмице, директор и професори наше школе посетили су све основне школе на територији Града Кикинде како би ученицима осмог разреда и њиховим родитељима представили образовне профиле који су планирани за предстојећи упис. Ове године, уместо Сајма образовања који је организован ранијих година, Градска управа је организовала посете представника кикиндских средњих школа свим основним школама како би се будући средњошколци и њихови родитeљи кроз директан разговор упознали са понудом образовних профила и смерова за упис у средње школе.

ССШ „Милош Црњански“ домаћин такмичења Српске квиз асоцијације

У претходних годину дана, ССШ "Милош Црњански" је била домаћин три мастерс турнира у организацији Српске квиз асоцијације и Енигматског клуба Кикинда, а у суботу 2. јуна 2019. у нашој школи је одржано и тестирање за Светско првенство у квизингу за 2019. годину. Светско првенство се одржава сваке године прве суботе у јуну, у исто време у великом броју градова широм света. Сви такмичари решавају истовремено исти тест од 240 питања преведен на њихов матерњи језик. Ове године је по први пут такмичење одржано и у Кикинди и надамо се да ће наша школа и убудуће остати место окупљања љубитеља знања.

Сви ученици и наставници који су заинтересовани за овакав вид забаве кроз учење могу да се јаве проф. Вањи Томашеву. Сва такмичења су отвореног типа и могу да учествују сви који то пожеле.

Предавање о глобалном загревању

У уторак, 21. маја 2019. организовано је стручно предавање на тему "Глобално загревање" за ученике четвртог разреда образовног профила техничар за заштиту животне средине, у оквиру блок-наставе. Предавање је одржао Мирослав Грујић, професор географије у Основној школи "Свети Сава".

Страна 1 од 49

Поткатегорије

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.