Претрага

ПочетакОбавештења

Обавештење

Обавештавамо матуранте да ће се у суботу 11. маја организовати посета Београду где ће се на Савској променади одржати промоција Матурантског плеса. Обезбеђено је 30 места за матуранте наше школе. Заинтересовани за пут у Београд треба да се јаве у петак 10. маја у 13 сати у Културни центар на пробу плеса.

Полазак за Београд је у суботу у 7:30, а сам плес ће се одржати у 12 сати. Пре тога ће бити организоване пробе и обилазак реновиране зграде Геозавода. Након плеса је слободно време у Тржном центру Ушће до 15:30 сати. Повратак у Кикинду је око 18 сати.

Нови Приручник о полагању матурског испита у образовном профилу Архитектонски техничар

Обавештавамо ученике четвртог разреда образовног профила Архитектонски техничар и наставнике да је изашао нови Приручник о полагању матурског испита у образовном профилу Архитектонски техничар који ће се примењивати од ове школске године. Приручник и графички прилози се могу преузети са доњег линка.

Приручник о полагању матурског испита у образовном профилу Архитектонски техничар (април 2019.)

Обележавање Европске недеље новца и Пројекат Европски квиз новца

Поштовани,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја активно ради на укључивању финансијског описмењавања у систем образовања и васпитања Републике Србије. Један од партнера у том домену је Удружење банака Србије.

Удружење банака Србије континуирано ради на финансијској едукацији садашњих и будућих корисника финансијских услуга. Једна од иницијатива коју спроводе у том смислу је обележавање Европске недеље новца.

Удружење банака Србије ће током обележавања Европске недеље новца у периоду 25-29.03.2019. године, у сарадњи са Европском банкарском федерацијом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије реализовати по други пут Пројекат Европски квиз новца – платформу која служи за стицање знања из области финансија и економије, али и за такмичење ученика узраста од 13 до 15 година из 30 европских земаља. Циљ пројекта је подизање нивоа финансијске писмености младих.

Квиз ће се одвијати у две фазе. Прва фаза је национално такмичење, које ће се одржати 27. марта у 12:00 у којем ће се представници одељења такмичити у квизу преко интернета (користећи платформу Kahoot!). Два ученика одељења које победи на националном такмичењу отпутоваће на европско финале Европског квиза новца, које ће се одржати 7. маја 2019. године у Бриселу. Трошкове пута и смештаја за два ученика и њиховог пратиоца (наставника) омогућиће Удружење банака Србије.

У такмичењу могу да учествују ученици осмог разреда основне и првог разреда средњих школа. Саставни део пројекта су и 10 квизова подељених у 5 области који су намењени ученицима за вежбање у учионици или код куће, за унапређивање нивоа финансијске писмености као и за припрему за учешће у националном такмичењу Европског квиза новца. Квизови за вежбање доступни су на линку УБС: http://www.ubs-asb.com/Default.aspx?tabid=10165. У циљу припреме за такмичење,одељења која желе да учествују у националном такмичењу потребно је да се претходно пријаве за учешће. Пријава се врши попуњавањем документа (у прилогу мејла) и слањем на адресу: emq@ubs-asb.com.

Сви детаљи у вези са такмичењем као и додатна упутства за наставнике доступни су на сајту УБС http://www.ubs-asb.com/Default.aspx?tabid=10165, на сајту Пилот-пројекта ФинПис (http://finpis.mi.sanu.ac.rs). За додатне информације користити и имејл адресу emq@ubs-asb.com, као и телефон Центра за банкарску обуку УБС 011-3020527.

 

Молимо Вас, уколико сте заинтересовани за такмичење, пријавите се до 22. марта 2019. године. Образац за регистрацију налази се у прилогу мејла.

Срдачно, 

Др Гордана Степић

Саветник за финансијску писменост и предузетништво

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

11000 Београд, Немањина 22-26
Телефон: 064 813 4038; е-mail: gordana.stepic@mpn.gov.rs

 

Одобрен План надокнаде часова

Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне мањине је одобрио План надокнаде часова који су изгубљени због епидемије грипа. Надокнада ће се извршити у периоду:

  • први и трећи разред: од понедељка 11. марта до петка 29. марта 2019.
  • други и четврти разред: од понедељка 1. априла до петка 3. маја 2019.

Надокнада часова ће се вршити свакога дана у периоду од 7:00 до 8:00 сати (два часа по 30 min), по следећем распореду:

  • прве недеље надокнаде (од 11. до 15. марта за први и трећи разред, односно од 1. до 5. априла за други и четврти разред) надокнадиће се свакога дана први и други час који су изгубљени одговарајућег дана;
  • друге недеље надокнаде (од 18. до 22. марта за први и трећи разред, односно од 8. до 12. априла за други и четврти разред) надокнадиће се свакога дана трећи и четврти час који су изгубљени одговарајућег дана;
  • треће недеље надокнаде (од 25. до 29. марта за први и трећи разред, односно од 15. априла до 3. маја за други и четврти разред) надокнадиће се свакога дана пети и шести час који су изгубљени одговарајућег дана.
  • Седми час и претчас који су изгубљени ће се надокнадити у суботу 4. маја која је наставна субота према Календар у рада.

Часови надокнаде ће се евидентирати у дневник као -1. (минус први) и 0. (нулти) час.

Преузмите званичан текст Плана надокнаде

Обустава наставе

Обавештавамо све ученике да је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине донео данас (14. фебруар) одлуку да се настава у свим основним и средњим школама у Војводини обуставља у периоду од 18. до 24. фебруара 2019. због епидемије грипа. Настава ће се наставити у понедељак, 25. фебруара 2019. по редовном распореду.

Допис Покрајинског секреатра директорима школа

Обавештење

Исплата ученичких стипендија за септембар и октобар почиње 25.12.2018. године. Одобрене стипендије биће уплаћене на отворене текуће рачуне ученика у UniCredit банци.

Слађана Крстић,
секретар Школе

Страна 1 од 19

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.