Претрага

ПочетакОбавештењаРаспоред за стоматолошки преглед

Википедија: Такмичење у писању чланака

vikimedija-logo

Викимедија Србије на Википедији на српском језику организује такмичење у писању нових и допуњавању већ постојећих чланака из области књижевности.

Такмичење траје од 1. до 30. септембра, а сви такмичари који желе да учествују имају слободу приликом избора теме чланака о којима ће писати. Тема може бити неки познати књижевници, дела, књижевни стилови и слично.

Правила такмичења

Сви чланци који учествују на такмичењу морају бити написани у складу са политикама и смерницама Википедије, што значи да морају бити написани у енциклопедијском стилу и да извори информација буду наведени. Неће бити признати чланци пребачени са хрватске, бошњачке или српскохрватске Википедије или написани ботовима.

Такмичари ће током трајања такмичења или након завршетка приложити списак чланака које су написали, а које ће чланови жирија прочитати и оценити од 0 до 2. Након бодовања, оцена ће бити помножена са бројем бајтова новог или допуњеног чланка.

С обзиром на то да се кориснички допринос у бајтовима разликује уколико је чланак писан ћириличним, односно латиничним писмом – жири ће узети у обзир ову чињеницу, па ће у резултатима бити приказани доприноси у бајтовима као да су сви чланци писани ћирилицом.

Жири такмичења

Жири ће чинити три Википедијанца који су одабрани од стране Викимедије Србије, а који не могу да учествују у такмичењу. На основу оцена текстова које такмичари буду слали, жири ће донети одлуку о победнику или победници.

Пријаве су отворене све време трајања такмичења – од 1. до 30. септмебра 2016. године.

На такмичењу могу учествовати сви регистровани корисници и кориснице, а за прва три места обезбеђене су награде.

Више информација о такмичењу, питања у вези са одабирном теме, референцама и слично, могу се добити слањем мејла на адресу kancelarija@vikimedija.org.

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.