Претрага

ПочетакВестиЈавне набавке

Ученици и наставници из Љеша стигли у Кикинду

O365resizedУ четвртак, 14. септембра 2023, дванаест ученика и две наставнице из Гимназије "Хидајет Лежа" из Љеша (Албанија) стигли су у посету нашој школи. Ово је други део размене ученика кроз пројекат Superschools у оквиру мреже RYCO (Regional Youth Cooperation Office). Током првог дела пројекта, који је одржан у јуну, наши ученици и наставици су боравили у Албанији. Овај пројекат финансирају Европска Унија и немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој. Циљ пројекта је повезивање средњих школа из региона Западног Балкана кроз размену ученика и наставника.

Током следећих 5 дана, наши ученици и ученици из Албаније заједно ће учествовати у едукативним радионицама чији је циљ упознавање других култура, помирење и уклањање предрасуда. У пројекту, из наше школе, учествују ученици: Елена Родић, Калина Гаврилов (IV2), Дуња Бајић, Емина Мујкић, Лана Талијанов (III1), Валентина Дугонић, Милан Каурин, Ивет Карачоњи, Милица Петков, Анастасија Ђурђић (III2), Дуња Оросламошки (III3) и Дејана Тубин (II3), као и наставници Дамир Грошин и Вања Томашев.

Други дан посете

Другог дана свог боравка у Кикинди, гости и Албаније су заједно са својим домаћинима посетили Mokrin House и етно кућу "Ђерам" у Мокрину. Након тога су гости посетили нашу школу где су учествовали у занимљивим радионицама чији је циљ био да се упознају са струкама које се образују у нашој школи.

Учесници пројекта испред школе Радионица архитектонске струке

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.