Претрага

ПочетакВести

Прва награда на Фестивалу уметности и науке

Научни штанд наше школе
У уторак, 5. децембра 2017. у Културном центру Кикинда одржан је градски Фестивал уметности и науке у организацији Канцеларије за младе Града Кикинде поводом Светског дана волонетра. Учествовали су ученици основних и средњих школа који су имали задатак да на својим штандовима прикажу науку и уметност на што занимљивији начин. Посетиоци фествивала (углавном основци, средњошколци и њихови наставници) позвани су да гласају за најбољи штанд. Штанд наше школе је добио највише гласова посетилаца па смо освојили прву награду у конкуренцији средњих школа: телескоп и енциклопедију "Теслин чудесни свет".

Наши ученици су се представили и у области науке и уметности. У научном делу Фестивала учествовали су ученици медицинске и еколошке струке који су посетиоцима приказали занимљиве хемијске огледе ("дух из боце", "слоновска паста за зубе", "вулкан",...). Ученици архитектонске струке су учествовали у уметничком делу програма са радионицом цртања.

Волонтери Канцеларије за младе су такође у оквиру Фестивала припремили занимљив програм са циљем да се млади упознају са животом и радом познатих уметника и научника.

Честитамо ученицима који су својим трудом допринели да наш штанд буде најзанимљивији и најпосећенији на Фестивалу. Учествовали су следећи ученици:

  • у науци: Матеј Имброњев (II1), Милица Сандић (III1), Валентина Јоветић (III3), Душка Крста, Јелена Напрта, Драгана Сантрач (IV1), Ксенија Поповић, Иван Јеринкић и Милан Петров (IV3),
  • у уметности: Милка Напрта, Марта Катаи, Огњен Косановић и Дејан Маринков (II2),
  • као волонтери Канцеларије за младе: Тамара Милошевић, Андреа Фехер, Милица Ђукић и Јелена Милосављев (III2),

и наставници: Зорица Чизмар, Бранислава Дилбер-Косић, Драгана Дунар-Вукобрат и Соника Прем.

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.