Претрага

ПочетакМатурски и завршни испит

Матурски и завршни испит

Овде можете пронаћи све податке везане за полагање матурског и завршног испита. Матурски испит у виду стручне матуру полаже ученик после завршеног четвртог разреда средњег стручног oбразовања и васпитања у стручној школи. Завршни испит полаже ученик после завршеног средњег стручног образовања у трогодишњем трајању (Закон о основама система образовања и васпитања).

Ученици образовних профила кои су прошли ктоз систем Реформе средњег стручног образовања (архитектонски техничар, прехрамбени техничар, пекар, месар, прерађивач млека и сви медицински профили) полажу матурски односно завршни испит по новом, иновираном систему. Ученици образовних профила који још нису прошли кроз реформу (техничар за заштиту животне средине, хемијско-технолошки техничар) полажу матурски и завршни испит по старом систему.

Почев од школске 2019/2020. (за образовне профиле у трогодишњем трајању), односно од 2020/2021. (за образовне профиле у четворогодишњем трајању), ученици ће на крају средње школе полагати стручни матуру и завршни испит према Правилнику о програму стручне матуре и завршног испита.

Програм полагања матурског испита по старом систему

Програм полагања матурског испита за образовне профиле Техничар за заштиту животне средине и Хемијско-технолошки техничар

Датум последње измене среда, 24 април 2019 02:06

Приручници за полагање матурског испита по иновираном програму

Овде можете преузети приручнике за полагање матурког и завршног испита по иновираном програму. У њима је детаљно објашњен начин полагања испита, а садрже и збирку питања и задатака за полагање.

Архитектонски технича (2021.)

Прехрамбени техничар - приручник (2021.)

Прехрамбени техничар - практикум (2014.)

Лабораторијски техничар (2021.)

Медицинска сестра - техничар (2021.)

Фармацеутски техничар (2021.)

Пекар (2021.)

Оператер у прехрамбеној индустрији (2021.)

Прерађивач млека (2021.)

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.