Претрага

ПочетакУпис

Упис

Средња школа се уписује након положеног завршног испита. Рангирање за упис се врши на основу постигнутог успеха у VI, VII и VIII разреду, успеха на завршном испиту и успеху на такмичењима. Ученик може уписати само ону средњу школу у коју је расподељен. Увид у расподелу може се извршити електронским путем, преко портала, или у својој основној школи.

Пријава за упис у средњу школу може да се поднесе: 

1) на Порталу Моја средња школа, као ауторизовани корисник, електронским путем;

или

2) у средњој школи, писменим путем.

Електронски упис

Упис у средње школе чији су оснивачи Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе врши путем Портала Моја средња школа. Портал Моја средња школа представља платформу која омогућава да се електронским путем заврше све активности и радње у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2022/2023. годину. На порталу Моја средња школа – mojasrednjaskola.gov.rs – могу се проверити информације за конкретног ученика, али и пронаћи статистички подаци о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

  1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
  2. подношење приговора на резултате завршног испита
  3. подношење електронске листе жеља
  4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.

Упис у школи писменим путем

Ко не жели или није у могућности да се пријави за упис електронским путем, може поднети писмену пријаву за упис у средњој школи у коју је расподељен, у складу са календаром (види испод). Можете донети већ попуњен образац за упис у средњу школу. Ако немате образац, добићете га бесплатно у средњој школи и попунићете га на лицу места. Неопходно је да образац за упис потпише родитељ или законски старатељ.

Овде можете преузети документе који се односе на упис ученика у средње школе на територији Републике Србије:

Правилник о упису ученика у средњу школу (2023.)

Стручно упутство за спровођење уписа ученика у средњу школу за школску 2023/2024. годину

Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Р. Србији за шк. 2023/24. годину

Календар уписних активности 2023.

Датум последње измене уторак, 20 јун 2023 09:04

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.