Претрага

ПочетакО ШколиБиблиотека

Школска библиотека

У непосредном раду са ученицима библиотека организовано и систематски усмерава ученике ка књижевним вредностима и достигнућима савремене науке. Ученици се упућују на пажљиво руковање библиотећком грађом, негује се култура понашања у библиотеци и читаоници.

Наша школа је специфична по подручјима рада, зато је богатство школске библиотеке и у различитости стручне литературе. Овде се могу наћи књиге не само из књижевности, него и из физике, хемије, грађевинарства, екологије, медицине... Књижни фонд броји око 9000 наслова, а то подразумева стручну литературу, лектиру, велики број часописа, речника и енцклопедија.

Осим текућих послова везаних за набавку и обраду књижне грађе и  уџбеника, сваког септембра наша библиотека је у знаку акције купопродаје уџбеника. Ученици на тај начин брже и повољније набављају уџбенике и лакше се укључују у наставни процес.

Сваке године обогаћујемо библиотеку скромним бројем књига и радујемо се сваком поклоњеном наслову.

Библиотека остварује међубиблиотечку сарадњу са осталим школским библиотекама у граду и тако налази пут до жељене књиге.

Трудимо се да пропратимо и обележимо важне догађаје, јубилеје, годишњице; да поменемо велика имена научника, песника и мислилаца; да кажемо понешто о: толеранцији, комуникацији, подршци, култури... Сваког месеца по један, посебан текст, изложен је у холу Школе.

Тежимо да нам библиотека, као подршка васпитно-образовном раду, буде модеран библиотечко-информациони центар који ће бити незаменљива подршка у образовању наших ученика.

Датум последње измене недеља, 20 септембар 2015 18:18

Радно време библиотеке у школској 2020/21. години

Електронски каталог

Правилник о раду Школске библиотеке

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.