Претрага

ПочетакО ШколиМисија и визија

Мисија Школе

Мисију Школе видимо у оспособљавању младих генерација да спремно и одоворно ступе у свет рада унутар подручја рада којима се Школа бави. Настојимо да ученицима пружимо широку основу професионалних знања, вештина и навика које ће им омогућити да стручно удовоље захтевима савременог пословања и да буду отворени премa усавршавању у струци и примени иновативних технологија у свом послу. Мањи број ученика наставиће своје школовање на вишим школама и факултетима и зато код ученика настојимо да побудимо интелектуалну радозналост и жељу за стицањем даљих, ширих и дубљих сазнања.

Будући да се са завршеном средњом школом завршава и време одрастања, мисију Школе доживљавамо и као припрему ученика да спремно, без страха и одговорно уђу у свет брига и радости одраслог човека.

Пошто од школске 2006/07. године Школа образује техничаре за заштиту животне средине, очекујемо да она постане центар који ће радити на развијању еколошке свести грађана и да се активно укључи у све акције очувања животне средине у граду.

Својим програмом ванредног школовања Школа треба да допринесе побољшању образовне структуре становништва општине и да пружи другу шансу свима који нису успели у току редовног школовања да заврше средњу школу или да задовоље своје амбиције и жеље да се школују за жељено занимање.

misija

Визија Школе

Школу у будућности видимо као материјално и технички опремљену тако да одговара захтевима савремених кретања информатичке и кибернетичке ере, што захтева и одговарајућеперманентно стручно усавршавање наставног кадра.

Својим планом уписа ученика Школа треба да допринесе задовољавању потреба општине и социјалних партнера за одређеним кадровима и профилима рада.

Школа треба да буде значајан чинилац преношења система вредности нашег друштва на младе генерације, тако да наставници, својим стручним, људским и етичким квалитетима постану узор ученицима.

Школу видимо не само као училиште, него и као пријатно место у коме ће ученици радо боравити и радити и где ће у својим наставницима пронаћи извор подршке и ослонац за решавање својих проблема. У Школи треба да влада демократска атмосфера, у којој ће комуникација између наставника и ученика бити сарадничка и у којој ће ученик заиста постати субјект образовно-васпитног рада.

Школа треба да се активно укључи у токове културног, научног и друштвеног живота у граду и да буде иницијатор разних хуманитарних, културних и сличних акција.

Датум последње измене субота, 16 фебруар 2013 20:39

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.