Претрага

Дан наше Школе обележава се традиционално 26. октобра сваке године. Тога датума 1893. године у Чонграду је рођен је романописац, песник и дипломата Милош Црњански по коме Школа носи име. Школа је основана 1961. године, а 26. октобра 2011. године свечаном академијом у Народном позоришту обележено је пола века Школе.

Обележен Дан школе

Наша школа се труди да сваке године обележи Дан школе на пригодан начин. Ове године су нам ученици приредили приредбу која је отворена свечаном химном "Боже правде", а извела ју је ученица Мира Бадрљица (IV3). Директор школе, Милорад Kарановић, је пожелео свим гостима, ученицима и запосленима  добродошлицу и  успешан наставак школске године. Након тога, одабране стихове Милоша Црњанског рецитовале су ученице Милица Попов (I1) и Јована Грујић (III1), а ученица Наташа Вуковић (IV1), инспирисана животом и радом књижевника Милоша Црњанског, написала је песму под насловом "Испунио сам своју судбину", коју је, овом приликом, прочитала публици. На крају програма је наступио школски хор који чине ученици одељења III1 и извео је нумеру Минеје и Марије Микић "Рано". Водитељке програма су биле Лара и Леа Калембер (IV1).

За организацију и реализацију програма је била задужена Наташа Мехић, професорица српског језика и књижевности. Након приредбе, директор је позвао све присутне на коктел за госте у зборници, а за ученике у холу школе. Ученици прехрамбене струке су са проф. Надом Крстоношић припремили послужење за коктел.

Ученици архитектонске струке су, у склопу обележавања Дана школе, на ходнику првог спрата исцртали мурал са цитатом Милоша Црњанског: "Нада је највиши степен мудрости у људском животу". 

Милица Попов и Јована Грујић Израда мурала

Датум последње измене уторак, 31 октобар 2023 16:47

Дан школе 2022.

У среду, 26. октобра 2022. обележен је Дан школе. После три године, овај дан је поново обележен како доликује - уз присуство свих ученика, радника, пензионера и гостију. Тога дана није организована редовна настава, већ су ученици могли да учествују у једној од креативних радионица. Ученици су кроз ове занимљиве активности научили како да дизајнирају ентеријер, штампају на 3D штампачу, пеку пециво, пењу се на вештачку стену, пружају прву помоћ, или наступају у јавности. Организвана је и дискусија о контрацепцији, форум театар и турнир у баскету.

Након ових едукативних радионица, организована је свечана приредба у амфитеатру. Њој су, осим ученика и радника школе, присуствовали и пензионери, као и гости из градске управе, других школа и партнерских установа. Окупљене је поздравио директор Милорад Карановић и одржао кратак говор. Након тога су ученици читали своје радове, а чланови рецитаторске секције су говорили стихове Милоша Црњанског и других наших песника. Приредбу је увеличао наш бивши ученик Алберт Нађ који је наступио са својим оркестром. Након приредбе је одржан коктел за све присутне.

У приредби су учествовали ученици: Мира Бадрљица, Леа и Лара Калембер, Соња Псодоров, Кристина Миличић, Анастазија Палфи и Јована Грујић.

Радионица о исхрани Са свечане приредбе

Галерија фотографија

Извештај на сајту Градски онлајн

Датум последње измене понедељак, 31 октобар 2022 20:44

Обележен Дан школе и јубилеј - 60 година рада

Свечана приредба
Ове године је Дан школе (26. октобар 2021) требало да буде обележен посебно свечано због великог јубилеја: 60 година рада наше школе. Нажалост, пети талас епидемије вируса корона је спречио веће окупљање, па је свечана приредба одржана пред малим бројем професора и ученика. Присуствао је и градоначелник Кикинде Никола Лукач са својим сарадницима, као и представници медија. Пензионери и гости нису позвани према препоруци Завода за јавно здравље. Наша школа је, да се подсетимо, основана 28. јуна 1961. године под именом Грађевинска техничка школа.

Ученице чланице рецитаторске секције су говориле стихове Милоша Црњанског и подсетиле присутне на његов живот и рад. Окупљенима се затим обратио градоначелник и честитао свим ученицима и радницима велики јубилеј. Након тога су ученици који су учествовали у пројекту ClimArt представили свој уметнички перформанс о климатским променама. Нажалост, због епидемије, перформанс није изведен уживо, већ је приказан видео снимак. На крају је директор школе, Милорад Карановић, поздравио присутне и честитао свима Дан школе и јубилеј. Директор је представо књигу-монографију "Средња стручна школа Милош Црњански 1991-2021: Других тридесет година" која је припремљена и штампана поводом шездесете годишњице школе.

Овде можете прочитати извештај о обележавању Дана школе:

Извештај Ami-Naxi радија

Датум последње измене уторак, 26 октобар 2021 20:18

Дан школе обележен у складу са епидемиолошким мерама

Директор са члановима Градског већа у обиласку школе
Ове године је Дан школе (26. октобар 2020.) обележен без традиционалне приредбе, у складу са епидемиолошким мерама. Нашу школу су данас посетили чланови Градског већа Милена Живков и Драган Пецарски. Њихову посету су пратили и новинари локалних медија. Директор школе, Милорад Карановић, је том приликом изјавио: "Стицајем околности, ове године не можемо да прославимо Дан школе на адекватан начин и онако како смо навикли, кроз приредбу, спортске активности и дружење са колегама и гостима. Данашњи дан ћемо обележити уз мало подсећање на то ко је био Милош Црњански. Надамо се да ћемо наредне године, када обележавамо 60 година постојања, тај јубилеј прославити онако како доликује." Гости из градске управе су обишли школу, упознали се са условима рада у току епидемије, и позитивно оценили напоре које школа улаже да се квалитет наставног процеса одржи на високом нивоу упркос тешким условима.

На данашњи дан је 1893. године у Чонграду (Мађарска) рођен Милош Црњански, писац и дипломата по којем наша школи носи име од 2006. године. Убраја се међу најзначајније ствараоце књижевности XX века, а истакао се као песник, приповедач, романсијер и публициста. Бавио се и ликовном критиком.

Овде можете прочитати извештај о обележавању Дана школе:

Извештај Ami-Naxi радија

Датум последње измене понедељак, 26 октобар 2020 16:43

Дан Школе 2019.

Ове године је Дан Школе обележен један дан раније, у петак 25. октобра 2019. Сва одељења су имала наставу у преподневној смени, а након тога је организован пригодан програм. У сали за физичко образовање је организован турнир у баскету 3x3 и спортском пењању на стени. У турниру су учествовале екипе кикиндских средњих школа и гости из Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара (Румунија), дугогодишњи пријатељи наше школе.

Наши ученици су за госте припремили свечану приредбу која је почела у 12:30 сати у амфитеатру. Приредби су присуствовали ученици, запослени, пензионери и гости из градске управе и других школа. На почетку приредбе присутне је поздравио директор Школе Милорад Карановић и честитао ученицима и запосленима Дан Школе. У наставку приредбе су ученици одељења III1 и њихови другари извели културно-уметнички програм.

Након приредбе је организован коктел за госте у зборници, и за ученике у атрујуму Школе.

Са свечане приредбе

Датум последње измене петак, 25 октобар 2019 17:08

Дан Школе 2018.

У петак, 26. октобра 2018. обележен је Дан Школе, уједно и 125. годишњица рођења писца Милоша Црњанског. У 12 сати је у амфитеатру одржана свечана приредба у присуству ученика, запослених, пензионера и гостију из Градске управе, других школа и предузећа са којима сарађујемо. На почетку приредбе, директор Школе Милорад Карановић је одржао поздравни говор, а затим су најталентованији ученици читали своје радове и извели неколико музичких тачака.

У исто време, у сали за физичко васпитање уприличен је пријатељски турнир у баскету 3x3 (мешовите екипе, 2 момка и 1 девојка). Учествовало је шест екипа, две екипе наше школе и по једна Гимназије "Душан Васиљев", Економско-трговинске и Техничке школе, као и екипа Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара која је традицинални гост наше школе већ осам година.

Након приредбе и турнира, приређен је коктел за госте у зборници.

Чланак Телевизије Рубин о обележавању Дана Школе

Учесници турнира у баскету Са свечане приредбе

Српски књижевник и један од најзначајнијих стваралаца српске литературе XX века, Милош Црњански, дошао је на свет 26. октобра 1893. године у Чонграду (Мађарска). Истакао се као песник, приповедач, романсијер и публициста. Бавио се и ликовном критиком.

Датум последње измене четвртак, 20 децембар 2018 12:45

Страна 1 од 2

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.