Претрага

ПочетакВестиТакмичења

XXIV Републичко такмичење из анатомије и физиологије

XXIV Републичко такмичење из анатомије и физиологије одржано је у Медицинској школи у Крушевцу од 24. до 25. маја 2024. Нашу школу су представљала три ученика првог разреда образовног профила Медицинска сестра - техничар: Милица Попов, Матеја Радојчић и Сара Решћански. Са њима је била и професорка Адела Сакал као ментор. Наши ученици нису освојили једну од прве три награде у појединачној конкуренцији. Поред самог такмичења, ученици су уживали у дружењу са вршњацима и лепотама Крушевца, као и у садржајима које је за своје госте приремила школа домаћин. Учесници су имали прилику да посете Народни музеј у Крушевцу, Лазар парк и Цркву Светог првомученика Стефана

Такмичења из биологије

Леа Калембер, проф. Јелена Михајловић и Татјана Исаков

Покрајинска смотра талената

Ученице наше школе Леа Калембер и Татјана Исаков, полазнице Регионалног центра за таленте "Душан Васиљев", учествовале су на Покрајинској смотри талентованих ученика одржаној у Панчеву 20. априла 2024. Оне су се такмичиле у области биологије и пласирале су се на републичко такмичење талената. Њихов ментор је била професорица Јелена Михајловић.

Окружно такмичење из биологије

Окружно такмичење из биологије одржано је 21. априла 2024. године у Гимназији “Душан Васиљев” у Кикинди. На такмичењу је учествовало шест ученица наше школе: Невена Вуловић, Драгана Даниловић и Јована Ивановски из одељења III1, као и Наташа Вуковић, Татјана Исаков и Леа Калембер из одељења IV1. Њихов ментор је професорица биологије Емила Кленанц. Невена Вуловић је освојила треће место у категорији трећег разреда (85 бодова) и тиме остварила пласман на републичко такмичење из биологије.

Проф. Е. Кленанц и Н. Вуловић

Републичко такмичење из биологије

Републичко такмичење из биологије одржано је 19. маја 2024. године на Департману за биологију и екологију Природно-математичког факултета у Новом Саду. Невена Вуловић је освојила двадесет четврто место (72 бода на тесту).

Републичко такмичење талентованих ученика

На Државном такмичењу талената средњошколаца одржаном у Чачку, 26. маја, Леа Келембер је освојила треће место и прву награду за најбољи научно-истраживачки рад из биологије у држави, а Татјана Исаков треће место и другу награду за најбољи научно-истраживачки рад из биологије у држави. Након овог успеха, Леа и Татјана су ослобођене обавезе полагања пријемног испита из биологије на медицинском факултету.

Такмичења талената одржавају се више од 60 година, подржана су од стране Министарства просвете Републике Србије и налазе се у календару такмичења, награђеним ученицима обезбеђују стипендије, средства и из републичких и покрајинских фондова намењених најуспешнијим основцима и средњошколцима, док матуранте ослобађају обавезе полагања квалификационог испита за факултете из области у којој су награђени.

33. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа

33. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа Србије одржано је у Првој техничкој школи у Крагујевцу од 9. до 11. маја 2024. године у организацији Удружења геодетских и грађевинских школа. Током такмичења је одржана и редовна скупштина Удружења.

Учествовали су ученици из 26 школа који су се такмичили у шест теоријских и пет практичних дисциплина. Нашу школу je представљало двоје ученика архитектонске струке. Никола Стражмештер (III2) је у дисциплини Статика и отпорност материјала заузео 11. место од 16 такмичара, док је Тамара Аврамов (IV2) заузела 10. место од 17 такмичара у дисциплини Технологија грађевинских радова. Њихов ментор је био професор Вања Томашев.

Републичко такмичење из математике за ученике медицинских школа

Републичко такмичење из математике за ученике средњих медицинских школа одржано је у петак 19. априла 2024. у Медицинској школи у Пожаревцу. Нашу школу су представљали: Мирко Брстина, Сања Вашалић, Сара Попадић (I1), Елена Мохачи, Јована Милованов, Дуња Стоичић (II1), Невена Вуловић и Драгана Даниловић (III1). Најбољи пласман је остварила Невена Вуловић која је заузела 13. место. Са такмичарима је била професорица математике Емилија Величков.

Задаци са такмичења

Резултати такмичења - I разред

Резултати такмичења - II разред

Резултати такмичења - III разред

Дебата

Леа и Лара Калембер и Данијела Миладинов, ученице одељења IV1, и Владан Вашалић, ученик одељења III1 наше Школе, показали су завидно познавање тематике и импозантно вербално и реторичко умеће на дебати коју је 12. априла 2024. године организовала Гимназија “Душан Васиљев” у Културном центру Кикинда, а у којој су учествовали и тимови ученика кикиндске Техничке школе и Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” из Апатина. Дебата је имала за циљ развијање културе дијалога, вештина активног слушања, критичког преиспитивања сопствених ставова, аргументованог изношења мишљења и прихватања мишљења других, као и развијање вештина јавног наступа. Теме дебате су биле: Образовање је пресудно за успех у животу, Глобализација доноси више штете него користи, Друштвене мреже су штетне за друштвени живот младих људи и Вештачка интелигенција је егзистенцијални ризик за човечанство. Ментор наше екипе је био професор социологије Дамир Пјотр Грошин. Наша школа је добила захвалницу за учешће.

Републичко такмичење за ученике у подручју рада хемија и неметали

Републичко такмичење за ученике средњих школа у подручју рада хемија и неметали одржано је од 11. до 13.априла 2024. у Техничкој школи „Павле Савић“ у Новом Саду. Такмичење је одржано у две дисциплине: Општа и неорганска хемија и Хемијска технологија. Нашу школу је представљало двоје ученика одељења I3 (техничар за хемијску и фармацеутску технологију): Филип Мадарас и Теодора Новотни, у дисциплини општа и неорганска хемија. Њихов ментор је била професорка Јелена Драгољевић. Такмичење се састојало од теста и експерименталне вежбе. Наша школа је заузела 15 место у екипном пласману.

Страна 1 од 29

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.