Претрага

Велики успех наших ученика у квизу „Колико се познајемо“

Наши момци у првом колу

Eкипа наше школе у саставу Филип Младеновић, Дејан Зомбори, Немања Драгосaвац и Драган Белеслић остварила је вилики успех - 4. место - у квизу „Колико се познајемо“ у сезони 2013.

Тема квиза су историја, култура и обичаји националних заједница које живе у Војводини, а реализује се као део пројекта Владе Војводине под називом „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“. Ово је била осма сезона овог квиза, а снимано је у студију  Радио-телевизије Војводине на Петроварадину.

Квиз се састоји од низа емисија, а у свакој емисији учествују по четири екипе средњих школа са територије Војводине. Ове године је учествовало 48 школа. Такмичење је подељено у три круга. Први круг се састоји од 12 емисија, са 4 екипе у свакој, а само победник сваке емисије наставља такмичење у наредном кругу – полуфиналу. Полуфинале се састоји од три емисије са по четири екипе, а три победничке екипе и најбоља другопласирана екипа стичу право учешћа у финалу. Сваку школу представља екипа која се састоји од четири ученика (три ученика се такмиче, а један је резерва) и наставника задуженог за припрему такмичара. Организатори квиза су за припрему свим екипама обезбедили литературу у виду књиге и музичког CD-а.

Са верним навијачицама, пред финални окршај

Нашу школу представљала је екипа у саставу: Младеновић, Зомбори, Драгосавац и Белеслић, сви ученици одељења III1, образовног профила физиотерапеутски техничар. За припрему ученика је био задужен наставник Вања Томашев. Први круг је сниман 20. марта, и наша екипа је остварила победу и стекла право учешћа у полуфиналу. У полуфиналу, које је снимано 26. марта, наша екипа је заузела друго место са само једним бодом мање од екипе Бечејске Гимназије. Наш тим је и поред тога стекао право учешћа у финалу као најбоља другопласирана екипа из сва три полуфинала. Финале је снимано 28. марта, а наша школа је заузела четврто место, иза екипа Бечејске Гимназије, СШ „22. октобар“ из Жабља и Белоцркванске гимназије и економске школе. Током све три емисије у којима су учествовали, уз наше такмичаре су били верни навијачи из њиховог одељења III1, као и наставници Вања Томашев, Клара Паушић, Вукосава Томић и Милан Станковић.

Квиз почиње да се емитује 20. априла на првом каналу ТВ Војводине, и емитоваће се сваке суботе и недеље. Прва емисија наше екипе биће приказана у суботу, 27. априла.

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.